Internet

Länkkärlek: Den bruna maten

Jag älskar matlagningsbloggar överlag. Så pass mycket att jag själv blåst liv i min gamla blogg om Gordon, fast med Jamie och på ny plats, så inte direkt samma men ni hajar! Den absolut roligaste matlagningsbloggen är dock Den Bruna Maten. Alltså for real, det finns ingen blogg som får mig att skratta likt denna, förfasas över att man känner igen receptkorten (fast till min mammas försvar så kan jag inte minnas att hon någonsin lagade några fräserade vitkålshuvuden. Faktiskt tror jag att hon inte ens ägde receptkort som dessa, det måste ha varit mormor som hade en låda) och längta längta längta till nästa inlägg.

Hur genomäckligt allt än ser ut (här har vi nämligen en matlagningsblogg som är oerhört välskriven och humoristisk men kanske inte direkt lockar till matlagning) så kan jag inte låda bli att önska mig ett eget kartotek fyllt till bredden av 70-tals nostalgi i färgen brun.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Anna
  June 7, 2011 at 10:25 pm

  Jag är inte superupprörd, mer att jag generellt tycker det är störigt (och nu kanske du inte menade så grovt utan mer som ett skämt, svårt att förstå nyanser ibland när man läser) när folk tycker att andra människor inte har ett liv för att de har ett specifikt intresse/inte har ett specifikt intresse/whatever som man kan komma på att störa sig på.

 • Reply
  kajsa
  June 7, 2011 at 12:45 pm

  Jag skrattar ihjäl mig (Inte eftersom jag äter ssri-pillerhelveten) men ändå, nästan. Jag dör vad folk har lite liv och mycket tid att blogga, men tacksam som fan är jag. Sjukt jävla rolig blogg!!

  • Reply
   Katta Kvack
   June 7, 2011 at 2:10 pm

   Det är väl en prioriteringsfråga, vissa väljer att fika med mammor i grannskapet, andra träffar ett gäng polare varannan vecka, lagar mat och bloggar om det.

  • Reply
   Anna
   June 7, 2011 at 4:08 pm

   Varför är det inget liv att blogga? Alltså att tycka att det är roligt att skriva, kommunicera med andra och uttrycka åsikter? Har ingen blogg själv, men älskar att läsa! Sjukt rolig blogg, tack för tipset!

   • Reply
    Katta Kvack
    June 7, 2011 at 4:38 pm

    Personligen tycker jag inte att huruvida man bloggare eller inte reflekterar om man “har ett liv” eller inte. Jag kan ju bara tala för mig själv, men under de 10 åren som jag har bloggat (och då har jag drivit ganska många bloggar parallellt med varandra) har jag aldrig upplevt att jag har haft mindre av ett liv än någon annan – tvärtom. Jag har fått sjukt många fina vänner och bekantskaper, varit med om saker som jag aldrig hade fått möjlighet till annars och faktiskt tyckt att mitt liv har varit betydligt rikare än vad det var innan.

  • Reply
   kajsa
   June 7, 2011 at 6:57 pm

   Ja, det var mycket dumt skrivet, jag ber om ursäkt.

   NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT. 😛

   • Reply
    Katta Kvack
    June 7, 2011 at 7:36 pm

    Dömande, von oben-attityd, med en touch av nasty…dags att sluta hänga på Familjeliv så mycket kanske?

    • Reply
     kajsa
     June 7, 2011 at 8:08 pm

     Haha, ja jag tror det. själv har jag varken hobby, blogg med läsare eller vänner. Lägger som lägger som sagt min tid på FL och Facebook. Och Katta Kvack så klart.

     Men inte dömande eller von oben, använde bara ett dumt 90-tals utryck utan värderingsom tydligen var känsligt som tusan.

     • Katta Kvack
      June 7, 2011 at 8:23 pm

      Alltså, obs att min kommentar var ett skämt. Och inte heller var det särskilt känsligt det du skrev, jag höll helt enkelt bara inte med.

 • Reply
  Killmamman
  June 7, 2011 at 12:12 pm

  den är helt fantastiskt bra 🙂

  • Reply
   Katta Kvack
   June 7, 2011 at 2:08 pm

   Kan bara instämma!

 • Reply
  Silverpiraten
  June 7, 2011 at 10:19 am

  Den sidan är helt underbar!
  Jag skrattade så jag skrek när jag läste om köttfärsfyllt vitkålshuvud som såg ut som hjärna.
  Kul också att de dukar 70-tals autentiskt med skitfult porslin.
  Jag är 75:a men växte upp med en kock-pappa vilket jag ser som min räddning 🙂

  • Reply
   Katta Kvack
   June 7, 2011 at 2:08 pm

   Ja, det är ett minnesvärt inlägg! Ha ha!

 • Reply
  Johanna
  June 7, 2011 at 10:14 am

  JA! Den bruna maten. Så jävla rolig.

  • Reply
   Katta Kvack
   June 7, 2011 at 2:08 pm

   Visst är den. Underbar!

 • Reply
  Annefia
  June 7, 2011 at 1:10 am

  Jag bara älskar den bloggen men den får mig alltid att undra hur jag överlevde min barndom. förmodligen överlevde jag pga att mamma, trots att hon HADE en sån där receptbox, inte brukade laga mat från den särskilt ofta. Men jag minns att jag själv älskade att bläddra igenom dom där olika korten och planera ihop spännande trerättersmiddagar. Tur att jag inte blev kock när jag blev stor! LOL

  • Reply
   Katta Kvack
   June 7, 2011 at 2:08 pm

   Ha ha, ibland har man tur liksom.

 • Reply
  Lollo
  June 6, 2011 at 8:26 pm

  åh, TACK KATTA! Den här bloggen var ju för fasen underbar!

  • Reply
   Katta Kvack
   June 6, 2011 at 9:25 pm

   Visst är den strålande!

  Leave a Reply