Livet

Är detta straffet man får om man inte gillar Veckorevyn?

För ett tag sedan började jag få Veckorevyn hemskickad. Tänkte inte så mycket på det, utan har mest utgått från att det är ett gratisutskick då Bonnier stundtals tyckas bomba mig med sådana – nu senast Damernas Värld (som för övrigt mer eller mindre bara består av reklam, helt ovärt att läsa). Jag läser inte Veckorevyn längre, inte sedan många år. Jag köpte ett nummer då och då under tiden som Ebba var chefredaktör, men sedan hon slutade har tidningen blivit förkastligt dålig och det mesta jag har haft att göra med Veckorevyn är de arga blogginlägg jag skrivit om dem senaste åren. Jag tackar sedan en bra tid konsekvent nej till de events de bjuder in till. Jag undviker till och med i möjligaste mån att besöka de bloggar som ligger på Veckorevyns bloggplattform. Det skvallrar kanske en del om mina känslor för VR?

Igår packade jag upp den senaste tidningen ur plasten, något jag för det mesta inte ens orkar göra eftersom det bara slutar med att jag blir arg på innehållet. Borde förstås för länge sedan ringt och ifrågasatt varför jag ens får hem tidningen, men jag är som människor är mest: lat. Har utgått från att tidningen kommer sluta komma så småningom och att det varit en sådan där gratisprenumeration som jag fått efter att ha beställt kläder från Nelly. Men när jag packade upp tidningen igår så möts jag av en faktura.

Välkommen till VeckoRevyns värld! Vi är glada över att du har valt Sveriges största magasin för unga kvinnor!

Ehm… va?

Jag är hemskt hemskt säker på att jag INTE har bestämt mig för att prenumerera på Veckorevyn.

Först tänkte jag att detta är nog en sådan där lockfaktura, som de skickar för att man ska betala av bara farten trots att det är ett erbjudande snarare än en faktura med senaste betalningsdag. Men nej, detta är en faktura där Veckorevyn inte bara fakturerar nummer 3-5 utan även för “tidigare leveranser” som är ospecificerade.

Skojar de med mig eller? Eller är detta straffet man får om man skriver ogillande om tidningen? En tvångsprenumeration med faktura på köpet. Eller har Bonnier lika oproffsiga säljare som de jag stött på för DN (de som säljer prenumerationer till folk som inte ens existerar)? Eller är det någon som tecknat en i mitt namn för att jävlas? Jag är hur som helst tvärsäker på att jag inte har beställt en prenumeration på en tidning som jag tycker är fullkomligt vedervärdig.

Jo, jag ska självklart ringa och ifrågasätta. Men idag är det söndag och då får man nöja sig med att blogga argt om saker man stör sig på istället.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Helena/LipGloss Bitch
  February 20, 2011 at 4:23 pm

  Jag har tydligen prenumererat på Allt om mats vin-cd sen 2006. Fick en påminnelsefaktura som jag inte fått grundfakturan för ringde upp arg som ett bi, jag hade ju sagt upp min prenumeration på själva tidningen allt om mat för nåt halvår sen. Har inte alls fattat att jag prenumererat på nån jävla vin-cd utan trott att den har man fått på köpet liksom, och inte sjutton har jag då betalat för någon tidigare. Stackars gubben i kundtjänst meddelade att jag snällt betalat varje faktura i 4 års tid, jag har uppenbarligen noll koll på vad en tidningsprenumeration ska väntas kosta eller hur ofta fakturan kommer 🙂

 • Reply
  Katta Kvack
  February 20, 2011 at 1:47 pm

  @Killmamman
  Ja, verkligen!

  @johanna
  Ryser!

  @bella
  Ha ha, precis, finns inte så mycket att säga längre.

 • Reply
  bella
  February 20, 2011 at 1:40 pm

  Läste knappt Vecko-Revyn, när man tillhörde den rätta åldersgruppen, och det var ju ett tag sen. Tyckte den var dålig redan då, och nu… vad skall man säga.

 • Reply
  johanna
  February 20, 2011 at 11:39 am

  Haha, fy vilken straff att tvångs-prenumerera på VR! Får bara obehagliga högstadie-vibbar av den tidningen…

 • Reply
  Killmamman
  February 20, 2011 at 11:36 am

  they’re evil I tell you, evil!

 • Leave a Reply