Livet

Lördag, lördag, lördag

Alltså, blixthalka och sånt där. Det suger ju rätt rejält. Här sitter man och måste liksom åka kommunalt om man vill någonstans eftersom vinterdäcken inte är på än. Och det vill man ju inte, åka kommunalt alltså. Det gör jag två gånger om dagen, fem dagar i veckan, och vet ni, det räcker alldeles utmärkt.

Visserligen är det spännande att åka kommunalt. Senast igår var jag tvungen att gå av pendeltåget och byta till ett annat tåg eftersom han som satt emot mig var terrorist. Ja, han kan ju även ha varit ett skjutgalet rikspucko också, jag vet inte så noga, men farlig var han utan tvekan.

Det började så bra. Han kom på och satt där och såg alldeles normal ut. Sedan började han flaxa omkring, gnugga händerna som att frös, samtidigt som han plockade av sig glasögonen och torkade bort svettdroppar. Svettdroppar! Det var minusgrader och snöstorm (mer eller mindre), då torkar man inget svett om man inte är himla nervös för något som till exempel att bomben i väskan snart ska sprängas. När han sedan började prata rätt ut så fick jag nog. Jag stirrade ut honom för att avgöra om han hade headset på sig (det hade han inte) och sedan bytte jag tåg till det som stod på andra sidan av perrongen. Att det tåget inte ens gick dit jag skulle orkade jag inte bry mig om eftersom det fanns tre val: sitta kvar på rätt tåg och dö i terrorattack, stå på perrongen i minusgrader och vänta på nästa tåg, eller åka med helt fel tåg men förbli varm. Jag valde det senaste och hamnade hos mamma istället. Där fick jag kaffe och pistagenötter och kunde sedan ta bussen hem (vilket tar en halvtimme) i godan ro. Minus för att resan hem tog två timmar extra, plus för att jag fick kaffe, träffa mamma, brorsan och minsta brorsdottern och slapp sprängas i luften.

Katta Kvack rapporterade live från terrorhotet

Ja, jag är paranoid och neurotisk och inbillar mig nästan varje morgon att någon stackars kille är en terrorist (har bestämt mig för att det nog är vanligare med manliga terrorister). Det måste vara något med kommunaltrafiken som lockar fram det ur mig. Mycket märkligt.

Men ja, vad jag ville komma till är att jag är uttråkad. Jag lagade till och med lunch idag – så uttråkad är jag. ÅHHHHHH.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Katta Kvack
  October 23, 2010 at 6:06 pm

  @Johanna
  Tur. Man ska ska satsa på en off dag, typ en tisdag. De har ju öppet till 20 varje dag.

 • Reply
  Johanna
  October 23, 2010 at 6:00 pm

  Japp 16:e januari så vi har tid på oss 🙂

 • Reply
  Katta Kvack
  October 23, 2010 at 5:56 pm

  @Johanna
  Åh, dit hade jag också tänkt att åka, vilken tur att vi skippade det. Men som sagt, den står väl där till januari väl?

 • Reply
  Johanna
  October 23, 2010 at 5:55 pm

  Ja åka kommunalt är ju döden! Brukar försöka undvika det på helgen men idag skulle jag till östasiatiska museet så jag var ju tvungen…dock när vi kom dit så stod halva stan i kö för att komma in :L så det blev inget och nu har jag alltså åkt kommunalt helt i onödan! Surt. Tur iaf att terrakottaarmén står kvar där ett tag för den vill jag ju se.

 • Leave a Reply