Monthly Archives

October 2009

Livet

Halloween / Allhelgonadagen 2009

hall1

Ganska dåligt humör har jag varit på idag faktiskt. Men jag satte på mig mina mimmiöron, drog på lite mascara och ett rött läppstift, och då kändes dagen genast lite bättre.

hall2Uma fick en kattmask av mig. De större barnen ville inte ha.

hall3
På kyrkogården

hall9
Paloma & Robin

hall4
Paloma

hall8
Paloma, Robin & min lillebror Kristoffer

hall5
Paloma

hall6
Kristoffer & Paloma

hall7
Kristoffer är en av mina favoritpersoner i hela världen. Alltid bäst!

Livet

Erika who? Ja, jag menar ju det!

idol

Jag tittade inte på Idol igår. Vi kan skylla detta på febern, men det handlar snarare om att de är så jävla dåliga i år att jag smäller av. De har inget speciellt, inte någon av dem. Ganska bedrövligt att titta på, så jag valde att inte göra det. Men nyfiken som jag är måste jag ju ändå veta vem som åkte ut. Efter att ha scrollat fram och tillbaka på Aftonbladet utan att hitta något (va falls?) hittade jag det lite undanstoppat på TV4s hemsida. Jag tänkte att detta kan bara innebära en sak, Erika har åkt ut. Erika vem? Ja, exakt. Och det är därför det var en sådan anti-nyhet som inte syns någonstans.

Föga förvånande att hon åkte, men eftersom hon har en mus och inte en snopp, så väntar jag nu på alla upprörda röster om att det bara är tjejerna som åker ut. Vilket gör mig ganska less, för jag hoppas att Idol handlar mer om talang än om vad man har mellan benen.

Jo visst, ni har alldeles rätt, av de fyra som åkt ut har tre varit tjejer. Tre ganska dåliga tjejer och en riktigt dålig kille. Ingen av dessa hade haft en rimlig chans att nå finalen, eftersom de sög, så då är det väl bättre att bespara oss plågan och låta dem åka hem så snart som möjlig, så vi slipper höra dem ylandes i TV-rutan längre än vad som är befogat. Jag förstår inte riktigt vad folk är ute efter? Könskvotering i Idol?

Låt oss titta på dem som åkt ut, hittills.

Vecka 1 – Hmmm. Kommer knappt i håg, vilket i sig talar sitt tydliga språk. Jo, men det var ju hon den där megadivan som misshandlade Lady GaGa. Ja, jag vet att hon kunde sjunga egentligen, men allvarligt talat var hon så himla sämst vecka 1 att det hade varit en styggelse att låta henne vara kvar.Det absolut bästa var att någon försökte skylla Elin Klings styling på att Karolina åkte ut. Mmm… så var det säkert. Eller så berodde det bara på att hon sög. Hon gav ett otroligt drygt intryck, och sådant gillar inte vi tv-tittare. Dryghet bestraffas med utröstning, bye bye Karolina.

Vecka 2 – Kicki Danielsson (aka Camilla) som hela svenska folket dissade. ALLA hade något ont att säga om henne. Men när hon åkte ut blev det ramaskri över att ytterligare en tjej åkte. Man bara va? Bestäm er liksom.

Vecka 3 – Den där lilla flasksjungande pojken med luggen i ögat. Han borde inte ens ha blivit uttagen (hur tänkte juryn?). Minns ni vecka 2 då de sjönt We are the World? Ganska fint, ändå tills Nicklas tog ton – då bytte jag kanal. Titta bara. Det var inte OK.

Vecka 4 – Erika… minns någon ens vilka låtar hon sjungit under den här månaden? Kommer någon minnas henne alls om ett par veckor? Kommer någon att stoppa henne på stan och be henne om hennes autograf om ett par månader? Nej, jag trodde väl inte det.

Grejen med Idol är ju den, att det är bara två stycken som kan gå till final. Dessa två kan vara två killar (Idol 2004 & 2006), en kille och en tjej (Idol 2005 & 2008), eller två tjejer (Idol 2007).  Oftast brukar det faktiskt vara rätt personer som går till final, vare sig de har en vagina eller penis, för det är ju trots allt inte där som sångrösten sitter. Eller har jag missat något? Det kanske är därför jag alltid förlorar mot min bror då vi kör Singstar – det har att göra med att han har snopp, inte att han sätter fler toner än vad jag gör? Aha. DÅ förstår jag!

Eller så beror det på att jag sjunger lite sämre än vad min bror gör. Precis som att tjejerna i årets upplaga av Idol kanske sjunger lite sämre än vad killarna gör. Inte på grund av könsorganet, utan bara för att de gör det.

Livet

Länkkärlek vecka 44

linklove

Dags för lite länkkärlek, eller vad säger ni? Det var ju ett tag sedan sist, och sedan dess har jag hittat massor av alldeles makalöst fabulösa saker på inturrrnet.

heartt Det är visserligen inte så stor aktivitet på Busbra just nu, men detta är en blogg som jag har följt under en herrans massa år. Jag och Tessiz, som driver bloggen, hade väldigt mycket kontakt ett tag, men som det blir ibland med internet-bekantskaper så rann det ut i sanden. Busbra är värd att besöka även om Tessiz inte bloggar så mycket där just nu, inte minst på grund av hennes fantastiska html-guider och den grafik som finns att hämta alldeles gratis. Många av de små pixelbilder jag använder mig av i mina listor (som till exempel dessa yttepyttiga hjärtan) kommer från Busbra. Hon är ett ess med musen i Photoshop. Om du har en blogg hos Blogg.se har Tessiz också en mycket bra guide till hur du kan förvandla din blogg till ett mer personligt ställe. Sådant gillar jag!

heartt La Carmina har skrivit böckerna Cute Yummy Time och Crazy Whacky Theme Restaurants: Tokyo och jag som har tänkt att utveckla en nördig besatthet av Japan vill givetvis ha båda böckerna. Tills jag kommit mig för att klicka hem dem, så läser jag hennes blogg – för den är också galet söt. I hennes senaste inlägg kan man läsa om hennes fika dejt med Doe DeereSweetie Pie Café där hon bland annat testade en absinthe+champagnecocktail. Rent spontant känner jag att jag vill åka till Sweetie Pie Café med min egna Sweetie Pie; Lola.

heartt Sophistimom är troligtvis allt som jag inte är när det kommer till “motherhood”, och just därför fascineras jag oerhört mycket av hennes blogg. Tänk om jag också lagade sådan där mat åt min familj och roddade sådana där utflykter för alla jag känner. Men nu gör jag inte det, däremot lär ett par av hennes kakrecept dyka upp på mitt kakkalas i december.

heartt Om du läser bloggar regelbundet kan du knappast ha missat smyckesbutiken Cocoo. Den har synts på hundratals bloggar och nu senast hos söta Foki som hade läsarträff där (galet mycket folk, om man tittar på bilderna – man inser verkligen hur poppis vissa bloggare är). Men även om du har kikat hos Cocoo tidigare är det helt klart värt att göra det igen med jämna mellanrum. De har galet mycket fina saker och jag blir alldeles stissig varje gång jag klickar mig in där. Nu har den öppnat en liten butik här i Stockholm också, men jag vet inte om jag vågar gå dit. Kommer bli galet pank. Det är där jag har köpt mina jädrans snygga rosettringar.

rosettring

heartt Under mina två resor till Paris detta år har jag lärt känna Jennine. Jennine driver i mitt tycke den allra bästa stilbloggen. Jag vill inte kalla det för en modeblogg, därför att The Coveted är så mycket mer än mode. Det är personligt, det är stil, det är skitbra. För hur kan man inte älska en bloggerska som ror ihop en Halloweenoutfit med Beetlejuice-tema utifrån vad hon redan har i garderoben? Dessutom är Jennine otroligt trevlig, vilket ger extra plus i kanten.

jennineBild från The Coveted

heartt Jag är troligtvis sist i världen att upptäcka Egoina och Knivlisa. Båda två är riktigt roliga, men roligast är nog Egoina som bestämt sig för att hon kan ha råttsvansar trots att hon är 20 år. Det får mig att känna mig lite gammal om jag tänker för mycket på formuleringen, men det väljer jag att inte göra. Knivlisa är dock lite vassare, som en riktigt skarp kniv. Följer med stort nöje hennes pojkväns nattsnack. Underhållning på hög nivå.

Har ni några länktips denna vecka. Kom igen, tipsa away!

Livet

Rosor & pickadoller

dagens3010

Idag är det ganska synd om mig. Jag berättade ju om den där hostan igår, och hur döende jag är.  Nu har jag feber också och livets goda glider mig snabbt ur hand. Febern attackerade mig någonstans mellan Game och H&M i Handen Centrum och när jag stod och tjuvtittade efter råttor på djuraffären medan sambon var och köpte tråkiga saker på Kjell & Company, började jag känna mig ganska svajig. Himla tur att jag hann med den förkortade arbetsdagen innan jag blev så här döende. När jag gick och la mig för att sova lite funderade på hur jag på bästa sätt ska blogga från sjukhuset efter att de kopplat på en sådan där fejklunga – kom fram till att det nog funkar rätt bra med mobilen. Vilken tur.

Innan febern slog till stod jag och flinade som ett fån åt kameran på taket för att visa hur fin jag är idag. Det gäller att göra arbetskamraterna förvirrade: ena dagen Hello Kitty, andra dagen Guns n’ Roses. Representerar mig på ett väldigt fint sätt, om man tänker efter.

Nu ska jag gå och dö lite mer på soffan. Men innan jag dör ska jag ställa fram brieosten och fikonmarmeladen – se det som en sista måltid.

Livet

Från mobilen, i Handen

Jag skulle kunna tänka mig dessa. Har inte haft mitt Nintendo DS framme på typ två år. Kanske lagom nivå för mig på dessa spel? Eller så är de lite för svåra, jag klarar ju inte ens av Worms.Sedan är det också något mycket märkligt med typ Singstar, Lips och RockBand… jag sjunger ju som en gudinna i duschen, SOM EN GUDINNA, och ändå förlorar jag kapitalt mot vem som än utmanar mig – inklusive min snart fyra-åriga brorsdotter. Uppenbarligen något fel på spelen. Fel på alla spel, faktiskt.